Digitális marketing,Facebook

A Socia Media Marketing Mítoszai és Tényei

Battay Máté

||

Szereted vagy utálod, a közösségi média az online világ egyik legellentmondásosabb területe. Bár sokan azt gondolják, hogy mindent tudnak róla, valójában tele van misztikummal és téves elképzelésekkel. Szóval, ideje leszámolni néhány mítosszal, és feltárni az igazságot!

Ha online marketing, akkor megkerülhetetlen elem a közösségi, avagy social média. Rengeteg felület, rengeteg vélemény és tévképzet. Ássuk bele magunkat az izgalmas mítoszokba és tényekbe!

Mítosz #1: "A Facebook halott, senki sem használja már!"

Valóban, híres szavaiban Hamlet semmirekellőségről áradozott, de a Facebook nem! Ez a platform él és virul, mint egy pompás rózsa a közösségi média kertjében. Egy vagány Facebook oldal képes megmozgatni a célközönséget,  értékesítéseket generálni és olyan elkötelezett rajongókat szerezni, hogy Shakespeare is megirigyelné. Tehát, azt mondjuk, „posztolni vagy nem posztolni” nem kérdés: a Facebook él, érez, és sok-sok üzleti lehetőséget kínál!

Mítosz #2: "Instagram csak a fiataloknak való!"

Tényleg? Instagram, az a hely, ahol csak a fiatalok trónolnak? Na, tévedés! Ez az őrült platform olyan sokszínűséget mutat, mint egy szivárvány – annak minden színével. Az Instagram nem csak a fiataloknak való, hanem az idősebb korosztálynak is tartogat meglepetéseket! Az influenszerek, a vállalkozók, az anyukák, a nagymamák – mind-mind megtalálhatók itt, szelfizéssel vagy anélkül – a lényeg, hogy nem csak a fiatalok érezik itt magukat kényelmesen.

Mítosz #3: "A TikTok csak fiataloknak való, az idősebb korosztály nem érti és nem is nézi!"

Sokan úgy gondolják, hogy a TikTok csak a fiatalok közössége, és az idősebb generáció nem érzi magát otthon ebben a vidám kis világban. De ez nem teljesen igaz! Valójában a TikTok-on rengeteg különböző korosztály és érdeklődési körű felhasználó aktív. Az idősebb generáció is felfedezte ezt a platformot, és élvezik az interaktív tartalmakat és a közösségi élményt. Tehát, csatlakozz bátran, és készíts egy vidám TikTok-ot, mert a generációk közötti tánc még sosem volt ennyire szórakoztató!

Tény #1: A minőségi tartalom a király!

Úgy tartják, hogy a tartalom a király, és ez egy igazán trónra méltó tény! Az online világban a jó tartalom az igazi VIP. Legyen az egy kreatív infografika, egy megható történet, vagy egy szellemes GIF, minőségi tartalommal lebilincselheted a közönségedet, megszerezheted a reakcióikat és megosztásaikat. Az ügyes tartalom az, ami az unalom tengeréből előbukkan és a rajongóidat varázsolja.

Tény #2: Konszolidáció szükséges

Igen, a Socia Media Marketing dzsungelben nem árt néha némi konszolidáció! Nem kell minden platformon jelen lenned. Azzal, hogy kiválasztod a célcsoportodnak legmegfelelőbb platformokat, jobban fókuszálhatsz a tartalomra és hatékonyabban építheted fel a közösségedet. Ne add bele az összes energiádat minden felületbe, csak azért, hogy jelen legyél, inkább koncentrálj azokra, amik a legjobb eredményeket hozzák!

Tény #3: A TikTok nem csak táncról szól, hanem rengeteg kreatív lehetőséget kínál!

A TikTok egy kreatív kifutópálya, ahol a felhasználók csak a képzeletük szab határt. Bár a táncos kihívások és trendek népszerűek, a platform sokkal több annál. Itt találkozhatsz DIY (csináld magad) tippekkel, vicces szituációkkal, művészeti projektekkel, érdekes idézetekkel és még sok mással. Ha van egy különleges képességed vagy szakértelmed, akkor a TikTok kitűnő hely arra, hogy megoszd a világgal. A kreatív és egyedi tartalmakra vágyó közönség mindig készen áll egy újabb kedvenc felfedezésre. Tehát, bátran mutasd meg a kreatív oldaladat és gyűjts követőket a TikTok-on!

Reméljük, hogy ezek a tények és mítoszok segítik majd a közösségi média világának megértését, és hasznosak lesznek abban, hogy stratégiádat még hatékonyabban tudd kidolgozni! És ne feledd, az online térrel ismerkedni mindig izgalmas utazás!

Battay Máté

2014 óta foglalkozom blogolással, tartalomkészítéssel. Az Onmark blogra írt cikkeimben elsősorban informatív, oktató jellegű anyagokat írok, de szeretnék rövidebb, szórakoztató tartalmakat is írni a kedves közönségnek. Ha szeretnél többet megtudni rólunk, olvass még cikkeket, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot!

Battay Máté

Írásainkban, interjúinkban is szeretnénk képviselni az alapértékeinket: online marketing egyszerűen – ez az Onmark.

Legfrissebb képeink

Online marketing?

A legjobb helyen jársz, beszéljünk róla!

Címünk

1145 Budapest, Bosnyák utca 14-18.

E-mail címünk

Telefonszámunk

Irodánk