Digitális marketing

Mit javasoltam a Penny Market marketingstratégiájának megújítására?

Góra Dániel

Nemrégiben egy egyetemi verseny keretében készítettem egy tervet a Penny Market számára, a 18-25 éves korosztály megnyerésére. Ebben a cikkben összefoglalom a legfontosabb javaslataimat, amik szerintem más vállalkozásoknak is hasznosak lehetnek, akik a fiatal korosztállyal akarnak kapcsolatot felvenni.

Az utóbbi években a fogyasztói viselkedés jelentős változáson ment keresztül, különösen az 18-25 éves korosztály esetében. Az áruk és szolgáltatások kiválasztásában és vásárlásában megfigyelhető trendek azt mutatják, hogy az élelmiszerek és a kiskereskedelmi áruházak tekintetében is a fiatalok egyre tudatosabbak és környezettudatosabbak lettek. Az egészséges életmód és az egészséges élelmiszerek iránti igény növekedése szintén kiemelkedő a fiatalok körében.

Az áruházaknak ezért kiemelten fontos az, hogy megfeleljenek az ilyen korosztály igényeinek, és újszerű ötletekkel és megoldásokkal álljanak elő, amelyekkel elnyerhetik a fiatalok tetszését és lojalitását. Az áruházláncoknak folyamatosan fejleszteniük kell a kínálatukat és az élményt, amelyet nyújtanak a vásárlóknak, hogy megfeleljenek az új fogyasztói elvárásoknak.

A Penny Market és a fiatalok kapcsolata:

A Penny Market egy olyan áruházlánc, amely az évek során sikeresen kielégítette a vásárlók igényeit, és 223 üzletével 1996 óta a magyar kiskereskedelem egy meghatározó láncává vált. A Penny Market magyar piacra való belépése óta eltelt 27 évben felnőtt egy egész generáció, és a fiatalok a korábbiakhoz képest más fogyasztási preferenciákkal rendelkeznek, amelyekre a Penny Marketnek is reagálnia kell. Ezért kiemelten fontos, hogy az áruházlánc új megoldásokkal és ötletekkel álljon elő, hogy elnyerje és megtartsa a fiatalok figyelmét és lojalitását.

Ennek eléréséhez szükség van az adatokra, amelyekkel a vállalkozások pontosan meghatározhatják, hogy kik azok az emberek, akiket célba akarnak venni, és hogyan lehet elérni őket a legjobban. Az adatok segítségével a vállalkozások hatékonyabban tervezhetik meg online hirdetési kampányaikat, és jobban optimalizálhatják azokat a kívánt eredmények elérése érdekében. Az adatok lehetővé teszik, hogy a vállalkozások pontosan mérjék a kampányok hatékonyságát, és finomhangolják azokat, hogy a lehető legjobb eredményeket érjék el.

Javaslataink a 18-25 éves korosztállyal való kapcsolat kiépítésére:

 1. A Penny Market egy nemzetközi áruházlánc, amely Magyarországon is széles körben ismert és népszerű. Azonban a fiatalabb korosztály esetében még mindig sok lehetőség van arra, hogy a márka vonzóbbá váljon. Ezért kidolgoztunk egy tervet, amelynek célja, hogy a 18-25 éves korosztály számára újszerű és kreatív módszerekkel népszerűsítse a Penny Marketet.
 2. Az élményre fókuszálás: Az első lépés az, hogy megértsük, hogy ennek a korosztálynak az élmények és az érzelmek fontosabbak, mint az árak. Ezért a Penny Marketnek olyan élményeket kell kínálnia, amelyek emlékezetesek és izgalmasak.
 3. Környezetbarát kezdeményezések: A környezettudatos életmód egyre fontosabbá válik, különösen a 18-25 éves korosztály számára. Ezért a Penny Marketnek olyan kezdeményezésekre kell összpontosítania, mint a zöld csomagolás, az újrahasznosítás és az energiahatékony technológiák használata.
 4. Az életmódhoz kapcsolódó ajánlatok: A tárgyalt korosztály számára fontos az egészséges életmód, az étkezési szokások és az egészséges élelmiszerek beszerzésének lehetősége. A Penny Marketnek olyan ajánlatokat kell kínálnia, amelyek megfelelnek ennek az életmódnak, például a vegán és a gluténmentes termékek. Interaktív kampányok: Az interaktív kampányok segítségével a Penny Market elérheti az ilyen korosztályt. Például, a vásárlók szavazhatnak az új termékekre, vagy online játékokkal lehetne összekapcsolni a vásárlást.
 5. Digitális marketing: Az online jelenlét nagyon fontos a korosztály számára. A Penny Marketnek jelen kell lennie az olyan digitális platformokon, mint a Facebook, Instagram, vagy TikTok. Emellett érdemes lenne intenzívebben kommunikálni a Penny Market alkalmazást.
 6. A közösségi média felhasználása: A Penny Marketnek lehetősége van arra, hogy megosszon olyan tartalmakat, amelyek a 18-25 éves korosztály számára vonzóvá tehetik. Például, az ételekkel kapcsolatos ötleteket, az egészséges életmóddal kapcsolatos tippeket, vagy akár az áruházak bemutatását is megoszthatja a közösségi média platformokon.
 7. Influencer marketing: Az influencer marketing egy olyan hatékony módszer, amely segítségével az áruházláncot könnyen elérheti az ilyen korosztály. Az influencerek segítségével a Penny Market megmutathatja az élelmiszerek és az áruházak előnyeit, illetve olyan kihívásokat vagy játékokat is lehet indítani, amelyekben az influencerek is részt vesznek. Legnagyobb tisztelettel, de a jelenlegi Csonka Andrással futó kampány (pici árak) inkább a 40-es korosztálytól felfelé kommunikál.
 8. Az áruházlánc értékeit bemutató kampányok: A Penny Marketnek fontos, hogy bemutassa az áruházlánc értékeit, amelyek között szerepel a környezettudatosság, az egészséges életmód és az ár-minőség arány. Az ilyen korosztály számára fontos, hogy az áruházak olyan értékeket képviseljenek, amelyekhez ők is hasonlóan gondolkodnak.

   

  Online felmérések: A Penny Market számára nagyon hasznos lehet online felméréseket készíteni, amelyek segítségével nagy mennyiségű információhoz lehet jutni rövid idő alatt. A felméréseket lehet közösségi médián, a Penny Market honlapján vagy e-mailben is elküldeni a fiatal vásárlóknak. A felmérés témája lehet például a vásárlási szokások, az áruházlánc termékeinek és szolgáltatásainak megítélése, a fiatalok elvárásai az áruházlánc marketingkampányaitól, stb.

  Adatelemzés: Az online kutatási módszerek segítségével sok adatot lehet gyűjteni az áruházlánc honlapjáról és a közösségi médiában tett hozzászólásokból. Az adatokat össze lehet hasonlítani a korábbi években begyűjtött adatokkal, és figyelembe lehet venni a fiatalok közötti trendeket és változásokat is.

  Az online kutatási módszerek gyorsak, hatékonyak és költséghatékonyak, és lehetővé teszik a Penny Market számára, hogy pontosabb képet kapjon a fiatalok vásárlási szokásairól és elvárásairól. Az online kutatásokkal szerzett eredményeket felhasználhatja a cég a termék- és marketingstratégiájának kidolgozásához, hogy jobban megfeleljen az 18-25 éves korosztály igényeinek és elvárásainak.

Összefoglalás

A Penny Marketnek fontos, hogy olyan módszerekkel és ötletekkel népszerűsítse magát az ilyen korosztály számára, amelyekre azok nyitottak. Az élményre fókuszálás, a környezettudatos kezdeményezések, az életmódhoz kapcsolódó ajánlatok, az interaktív kampányok, a digitális marketing, az influencer marketing és az áruházlánc értékeit bemutató kampányok mind olyan hatékony eszközök, amelyek segítségével a Penny Market elérheti a fiatalabb korosztályt, és növelheti az áruházlánc népszerűségét.

Góra Dániel

2015-ben kezdtem el blogolni, és a szenvedély azóta is tart. A weboldalak és a marketing szerintem egy olyan kulcsfontosságú terület, amit mindenkinek ismernie kell. A nagyvállalkozóknak azért, hogy ellenőrizni tudjanak, a kisvállalkozóknak pedig azért, hogy megvalósítani tudják a tanultakat. Úgy gondolom az Onmark blog mindkét típus számára hasznos lesz.

Góra Dániel

Környezetem szorgalmas és precíz embernek ismer. Ez jellemez az írásban is. Ha valami érdekel, addig kutatom, amíg nem lesz érdekes cikk belőle.

Legfrissebb képeink

Online marketing?

A legjobb helyen jársz, beszéljünk róla!

Címünk

1145 Budapest, Bosnyák utca 14-18.

E-mail címünk

Telefonszámunk

Irodánk